Het circulaire proces kent 3 fases
Fase 1 vindt plaats voorafgaande het traject van het inzetten van een hulpmiddel. Fase 2 is de periode dat een hulpmiddel wordt gebruikt. Fase 3 is het traject nadat een hulpmiddel (deels) niet meer inzetbaar is.
Fase 1 - Voor gebruik
In de eerste fase maken we keuzes. Door slim in te kopen zorgen we ervoor dat er minder druk op het milieu komt te liggen en onderdelen langer meegaan. Denk bijvoorbeeld aan de productie van een armlegger. Armleggers produceren wij tegenwoordig via een modulair model. Hierdoor kunnen we vaker onderdelen opnieuw herinzetten. We kopen liever een armlegger in die 10 jaar meegaat, dan 3 jaar. Daarnaast denken wij continue na over het slimmer inzetten van bestaande onderdelen. Een goed voorbeeld is de elektrische motor van een scootmobiel. Tegenwoordig zijn wij in staat om de levensduur van 10.000 uren naar 30.000 draaiuren te verhogen.
Fase 2 - Tijdens gebruik
Tijdens het gebruik van het hulpmiddel is het belangrijk dat het goed blijft functioneren. Vanuit onze circulaire gedachte zoeken wij altijd naar een manier van onderhoud zodat een onderdeel of product nog langer meegaat. Denk aan de inzet van intelligente scootmobielen. In een scootmobiel wordt een kleine computer geplaatst die net als bij een auto aangeeft wanneer er reparatie of onderhoud noodzakelijk is. Zo kom je nooit stil te staan, ideaal hè? Ook met het inzetten van specialistische monteurs bij complexe reparaties en het reconditioneren van onderdelen proberen wij altijd het maximale uit een onderdeel te halen.
Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe Welzorg circulair onderneemt? Heeft u suggesties hoe we het nog beter kunnen doen? We horen het graag van u. Neem contact met ons!