Wmo-hulpmiddelen Beverwijk
Met onze passie voor mobiliteit en jarenlange expertise in hulpmiddelen, helpt Welzorg jou in Beverwijk aan een geschikt hulpmiddel vanuit de Wmo. Wanneer je langdurige of permanente ondersteuning nodig hebt door een lichamelijke beperking. Of dit voor jouw kind is, voor jezelf of voor een familielid. Welzorg denkt met je mee, zodat jij mee kunt doen.
We staan 24/7 voor je klaar. Beloofd. Dat doen we met een klantgerichte drive en Met vakmensen die kennis hebben van innovaties. Met een beoordeling van een 8,5 voor onze dienstverlening door ruim 35.000 cliënten, kun je vertrouwen op een snelle en betrouwbare service.
Ontvang je een hulpmiddel via Welzorg, dan kun je ook gebruik maken van ons online klantenportaal ‘Mijn Welzorg’, waarbij je inzicht hebt in jouw hulpmiddelen en gegevens. Laat je hier verder informeren over onze dienstverlening en met berichten binnen jouw gemeente.
Wmo-hulpmiddel aanvragen
Neem contact op met je gemeente over jouw hulpvraag. Er volgt een persoonlijk gesprek waarbij de gemeente jouw situatie in kaart brengt.
Kom je in aanspraak voor een Wmo-hulpmiddel? De gemeente koppelt je aan een gecontracteerde leverancier. Bijvoorbeeld Welzorg.
De leverancier komt langs voor een passing en bespreekt welk Wmo-hulpmiddel optimaal aansluit op jouw situatie en hulpvraag.
Alles rond? De leverancier levert het Wmo-hulpmiddel bij je af en geeft heldere instructies over het gebruik en onze service.
Houd de regie met Mijn Welzorg
In het online klantenportaal Mijn Welzorg heb je 24/7 inzage in jouw gegevens en hulpmiddelen, en plan je zelf reparatie-afspraken. Mijn Welzorg is ook beschikbaar als app voor je telefoon of tablet.
Daarom Welzorg
24/7 bereikbaar
Welzorg is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Bij spoedeisende storingen brengen we je in contact met een monteur bij jou in de buurt.
Deskundig advies
Bij Welzorg zijn we je snel en deskundig van dienst. Wat je vraag ook is. Onze gespecialiseerde adviseurs en servicemonteurs staan altijd voor je klaar.
Klantbeoordeling 8,4
Welzorg scoort hoog op klantenservice, het nakomen van afspraken rondom leveringen en reparaties en helder informeren over de Wmo.
Mijn Welzorg
Wil je je gegevens inzien? Een afspraak maken om je hulpmiddel te laten repareren? Dat kan via het klantenportaal Mijn Welzorg. Ook beschikbaar als app.
Aanspraak maken op een Wmo-vergoeding?
Een Wmo-vergoeding (Wet maatschappelijke ondersteuning) om jouw hulpmiddel te financieren? Neem dan contact op met de gemeente Beverwijk. Na goedkeuring van de gemeente voor een ‘individuele voorziening’, kun je kiezen uit een:
Bruikleen
Je ontvangt het hulpmiddel in bruikleen van jouw gemeente. Daar vragen zij vaak een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand voor. Werkt Welzorg samen met jouw gemeente? De consulent brengt je met ons in contact.
Pgb (persoonsgebonden budget)
Je kan ook het pgb aanvragen. Dit is een persoonlijk budget waarmee je zelf een hulpmiddel aanschaft. Dit kan via Welzorg Shop. Ook wanneer je geen pgb ontvangt. Uiteraard helpt een adviseur je om te kiezen.
‘Het is alsof de wereld opengaat, ik kan weer overal naartoe.’
Frans Cools
Klant bij Welzorg
Servicebus in Beverwijk voor reparatie en onderhoud
Welzorg verzorgt met het inzetten van de servicebus reparatie- en onderhoudsdiensten voor hulpmiddelen die verstrekt zijn aan inwoners van Beverwijk. Kleine reparaties, accu doormeten, banden laten oppompen etc. kun je hier direct laten uitvoeren. Hierdoor hoef je, desgewenst, geen afspraak te maken voor een reparatie aan huis. De servicebus kun je vinden:
- Op de markt
- Iedere 2e woensdag van de maand
- Van 09:30 uur – 12:30 uur
Welzorg Wmo-team in Beverwijk
Het Welzorg team van Beverwijk doet er alles aan om aan jouw verwachtingen te voldoen. Het is een team met jarenlange ervaring die je een oplossing op maat bieden. Kwaliteit en een klantgerichte benadering is waar zij voor staan. Je kunt rekenen op:
- Persoonlijk contact met onze gespecialiseerde adviseurs
- Ervaren servicemonteurs die staan 24/7 voor je klaarstaan
Welzorg is naast Beverwijk ook leverancier in ruim 150 andere gemeenten. Weten in welke gemeenten je gebruik kunt maken van onze dienstverlening en service? Gebruik dan onze gemeentekaart.
Nieuws en tips
Nieuwe vestiging Welzorg Auto op Maat Zwolle opent haar deuren
Louwman divisie Care met Welzorg, RSR en Mango Mobility blinkt uit in Sociaal Ondernemerschap: nu bij 10% van best presterende bedrijven in Nederland
Opening gratis hulpmiddelenpool in Deventer
Veelgestelde vragen
-
Gemeenten bieden in bepaalde situaties een vergoeding voor de aanschaf of lease van een auto, aanpassing of 45 km auto. Dit wordt door de gemeente aangeboden vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Of in het geval de auto, aanpassing of 45 km auto voor werk of studie betreft, vanuit het UWV. Soms is het ook mogelijk om een verogeidng te krijgen vanuit de de Wet langdurige zorg (Wlz-pgb). Ook dit verschilt per gemeente.
Helaas kan Welzorg hierin geen toezeggingen doen. We adviseren je contact op te nemen met het Wmo-loket van de gemeente waarin je woonachtig bent of het UWV. Indien er een offerte gewenst is, willen we deze uiteraard graag voor je verzorgen.
-
Mijn Welzorg is een klantportaal waarmee de gebruiker van het hulpmiddel inzicht heeft in de hulpmiddelen die door Welzorg in opdracht van de gemeente (Wmo) in bruikleen zijn verstrekt. De mogelijkheden en voordelen van Mijn Welzorg op een rij:
- Inzicht in uw hulpmiddelen
- Direct zelf reparaties of onderhoud inplannen
- Inzicht in al uw lopende afspraken en afspraken tot 6 maanden terug
- Zelf uw gegevens wijzigen
- Direct contact via Live Chat
- Mijn Welzorg is 24/7 bereikbaar
- Mijn Welzorg is ook beschikbaar als App. Klik op de onderstaande buttons om de App te downloaden:
-
Na ontvangst van de aanvraag, via uzelf of via de Wmo-consulente van uw gemeente, nemen wij binnen max 48 uur contact met u op. Als we uw hulpmiddel op voorraad hebben, kunnen we snel leveren. Als een hulpmiddel speciaal gemaakt of besteld moet worden, duurt het langer. Neem hiervoor contact met ons op. Wij kunnen de status van uw aanvraag inzien.
-
Knippert er een lampje op het dashboard of gaat er een alarm af? Voer dan de volgende stappen uit:
- Zet het contact uit;
- Schakel de vrijloop om, zodat u uw scootmobiel een klein stukje kan duwen;
- Zet vervolgens de vrijloop terug, zodat uw hulpmiddel weer op de rem staat.
- Controleer of het snoer van de lader is losgekoppeld van uw scootmobiel.
- Zet het contact weer aan en raak 5 seconden niets aan.
Knippert het lampje nog steeds? Voer dan de volgende stappen uit:
- Zet het contact uit
- Draai de snelheid lager
- Zet het contact weer aan
Is uw probleem nog niet opgelost of blijft u last houden? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak voor reparatie.
-
Doet uw rolstoel het niet meer?
- Controleer of de lampjes op uw hulpmiddel (van de snelheidsmeter/rijprofiel indicator) knipperen. Dan is uw rolstoel waarschijnlijk vergrendeld. Doe het volgende:
- Schakel uw hulpmiddel in met de aan-/uitknop;
- Breng de joystick naar voren totdat u een pieptoon hoort;
- Breng daarna de joystick naar achteren totdat u een pieptoon hoort;
- Laat nu de joystick los, u hoort nu als het goed is een lange pieptoon.
- Controleer uw accu’s.
- Het kan zijn dat de accu’s leeg zijn of leeg raken. Knipperen de lampjes op de accumeter langzaam, dan moet u uw accu’s opladen.
- Knipperen de lampjes op de accumeter heel snel? Dan verhindert de veiligheidsschakeling dat de rolstoel rijdt. Schakel de rolstoel uit. Wacht een half uur tot de accu’s zijn afgekoeld. Controleer of er eventueel kabels loshangen. Zet de rolstoel daarna weer aan.
Doet uw rolstoel het nog steeds niet? Plan dan gerust zelf een afspraak in. Doorloop hiervoor de volgende stappen:
1. Selecteer bij de vraag “Is het probleem nu opgelost?” het vakje “Nee”.
2. Geef een omschrijving van het probleem.
3. Klik op de knop “Volgende”.
4. Doorloop de stappen die hierna volgen.